Uniek een Brandwerende (gerecycled) Aluminium-Hout vliesgevel voor Weener XL 's-Hertogenbosch

Geplaatst op 5 november 2021 door alwiti

In januari 2020 werden we uitgenodigd bij Dura Vermeer voor het eerste gesprek over project WeenerXL in 's-Hertogenbosch. Alwiti presenteerde hier de AH-52 een aluminium-hout vliesgevel. Na vergelijkingen met andere aluminium hout vliesgevels gaf de AH-52 van Alwiti het meeste vertrouwen en werden wij gekozen tot bouwpartner. Vanaf dat moment hebben we de gevels in een goede samenwerking met Dura Vermeer, Buro Kade en opdrachtgevers geoptimaliseerd en richting alle wensen en budgetten gekregen. Nu bijna 2 jaar later hebben we de definitieve opdracht gekregen voor dit uitdagende aluminium-hout project in 's-Hertogenbosch.

Duurzaamheid was een belangrijk onderdeel en mede hiervoor zullen wij voor eerst onze Aluminium-Hout vliesgevels gaan combineren met gerecycled aluminium (Sapa Circal75). Deze combinatie is uniek in Nederland. Nog niet eerder werd er zo'n duurzame vliesgevel gerealiseerd. Aan de binnenzijde van de vliesgevels zullen wij gelamineerd Europees Lariks hout toepassen met het PEFC certificaat, de gevels worden voorzien van triple beglazing met een waarde van 0,6 W/m2K. Aan de buitenzijde word er een nieuwe aluminium afdekkap ontwikkeld om zo ook de zonweringsgeleiding te integreren.

Tevens zat er een brandwerendheidseis op de Aluminium-Hout gevels. Alwiti B.V. gaat dan ook voor dit project de AH-52 laten certificeren voor 30min. WBDO. Begin 2022 zal onze Aluminum-Hout vliesgevel dan ook getest worden op brand waarna we een gecertificeerde brandwerende Aluminium-Hout vliesgevel kunnen leveren.

Al met al gaan we hier ruim 2600m2 aluminium-hout vliesgevels en kozijnen monteren. De start van het werk staat gepland voor mei 2022 en zal voor het eind van 2022 wind en waterdicht moeten zijn. Een prachtige uitdaging voor het Alwiti team. Wij willen Sapa Building System bedanken voor de goede samenwerking en Dura Vermeer bedanken voor het vertrouwen en gaan met ze alle een uniek project realiseren.


#